Супа с тиква и круши
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч лук; нарязан
2 с.л. масло или маргарин
2 ч пилешки бульон
450 г тиква, нарязана на кубчета от по 2,5 см
2 круши; почистени и нарязани
1 ч.л. мащерка листа, пресни, нарязани
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. бял пипер
1/4 ч.л. кориандър; наситнен
1 ч сметана
Запържете лука в маргарина, като разбърквате, до омекване. Прибавете бульона, тиквата, 2 нарязани круши, мащерката, солта, белия пипер и кориандъра. Загрява се до кипене; намалете котлона. Покрийте и оставете да къкри, докато тиквата омекне, 10 - 15 минути. Изсипете половината от супата в купата на кухненски робот и разбийте до гладкост. Повторете с останалата супа. Върнете в тенджерата и добавете сметаната. Сгорещете, като се разбърква често. Сервирайте с нарязани круши и орехи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ