Регистрация

Супа с тиква и круши

Автор:
gabi
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
906
Оцени рецептата

1/2 ч лук; нарязан

2 с.л. масло или маргарин

2 ч пилешки бульон

450 г тиква, нарязана на кубчета от по 2,5 см

2 круши; почистени и нарязани

1 ч.л. мащерка листа, пресни, нарязани

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. бял пипер

1/4 ч.л. кориандър; наситнен

1 ч сметана

Запържете лука в маргарина, като разбърквате, до омекване. Прибавете бульона, тиквата, 2 нарязани круши, мащерката, солта, белия пипер и кориандъра. Загрява се до кипене; намалете котлона. Покрийте и оставете да къкри, докато тиквата омекне, 10 - 15 минути. Изсипете половината от супата в купата на кухненски робот и разбийте до гладкост. Повторете с останалата супа. Върнете в тенджерата и добавете сметаната. Сгорещете, като се разбърква често. Сервирайте с нарязани круши и орехи.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта