Регистрация

Супа с рачешко месо и зеленчуци

Автор:
Невена Тодорова
|
Дата:
27 May
|
Видяна:
417
Оцени рецептата

2 глави лук - нарязан

2 скилидки чесън - счукан

1 зелена чушка - нарязана

3 стръка целина - нарязани

6 чаши рибен бульон

2 кутии доматен сос (или намачкани домати)

1 дафинов лист

1 супена лъжица пресен риган или 1 чаена лъжичка сушен

2 сушени червени чушки – натрошени или щипка лют червен пипер - на вкус

2 картофа - нарязани на кубчета

4 моркова - нарязани на парчета

2 чаши пресни или замразени царевични зърна

450 г месо от раци

1/2 чаша магданоз - нарязан

прясно смлян черен пипер - на вкус

 

1. Сварете лука, чесъна, зелената чушка и целината в 1/2 чаша бульон, до омекване - 5-10 минути.

2. Добавете останалия бульон, доматения сос (или доматите), дафиновия лист, ригана, червения пипер, картофите и морковите и варете 20 минути или докато зеленчуците омекнат.

3. Прибавете царевицата, рачешкото и магданоза и оставете да къкри 5 минути. Сервира се със смлян черен пипер на вкус.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта