Регистрация

Супа с пълнени краставици

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
08 Oct
|
Видяна:
612
Оцени рецептата

225 г смляно свинско или говеждо месо

2 скилидки чесън, фино счукан

1/2 ч.л. фино настърган джинджифил

1 с.л. рибен сос

1/2 ч.л. сушен кориандър или

1 ч.л. пресен кориандър

8 стръка зелен лук

2 малки моркова

1 консерва сварени пъдпъдъчи яйца, (отцедени и се изплакнати с прясна чешмяна вода)

4 краставици

1 л пилешки бульон

 

Обелете краставиците и нарежете всяка на четири равни части. С малка лъжичка издълбайте семената като внимавате да пробиете дъното на всяко парче. За плънката: Смесете каймата, чесъна, джинджифила, кориандъра, 4 стръка зелен лук и рибения сос. Направете малка топка от сместа и сложете в микровълновата фурна за около една минута, за да се готви много добре. Опитайте на вкус и добавете сол, ако е необходимо. С пръсти напълнете сместа в краставиците и сложете в горещия бульон. Гответе около 15 минути и добавете оставащите 4 стръка зелен лук, срязани на парчета с дължина по 5 см, двата моркова, нарязани на кибритени клечки и консервираните пъдпъдъчи яйца. Варете още 5 минути и сервирайте веднага.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта