Супа с печени домати
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
10 домата, разполовени и без семената
1 1/2 ч.л. зехтин
2 глави червен лук, нарязан
1 скилидка чесън, счукан
3 ч зеленчуков бульон
3 с.л. нарязан пресен босилек
Сол и черен пипер на вкус
Загрейте грила. Намажете тава за печене леко с олио. Поставете доматите с отрязаната страна надолу. Изпечете за около 10 мин. Заделете да се охлади. Обелете и нарежете едро. Междувременно в средно голяма тенджера, загрейте зехтина на умерено слаб огън. Добавете лука и задушете за 5 минути. Добавете чесъна и запържете леко, докато лукът омекне много добре и стане златист, за около 5 минути. Добавете доматите и гответе, като разбърквате, 1 минута. Сместа се прехвърля в кухненски робот или пасатор и се разбива до гладкост; върнете в тенджерата. Добавете бульона и оставете да заври. Намалете огъня до слаб и оставете да къкри 5 мин. Махнете от огъня и добавете босилека. Поръсете със сол и пипер. Покрийте и охладете за най-малко 1 час преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ