Регистрация

Супа с патладжани

Автор:
violeta
|
Дата:
08 Mar
|
Видяна:
616
Оцени рецептата

2 патладжана

3 с.л. зехтин

2 средно големи глави лук, нарязани на тънки филийки

4 скилидки чесън, нарязан

2 домата, нарязани на кубчета

8 ч пилешки бульон

2 с.л. фино нарязан пресен босилек

1 с.л. фино нарязан пресен риган

Сол и черен пипер - на вкус

1 ч.л. сос Табаско

1/2 ч настърган пармезан

 

Срежете патладжаните наполовина и направете разрези в месото. Намажете отрязаните страни с 1 супена лъжица зехтин; поставете върху гореща скара или под грила на фурната и печете до зачервяване и омекване, около 10 минути. Издълбайте патладжана и нарежете едро. Заделете. Сгорещете останалата мазнина в тенджера. Добавете лука и чесъна и задушете на умерен огън за 8 минути. Добавете доматите и гответе само докато не започнат да се разпадат и да освободят соковете си, около 5 минути. Добавете нарязания патладжан и пилешкия бульон и оставете да заври. Намалете огъня до слаб и оставете да къкри 10 мин. Добавете босилека и ригана и запържете леко в продължение на 2 минути. Прецедете сместа и оставете само течността в тенджерата. Пюрирайте твърдите продукти в блендер до гладкост. Върнете пюрето в съда и оставете да къкри леко. Поръсете със сол и пипер на вкус, както и със соса Табасако.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта