Супа с патладжани
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 патладжана
3 с.л. зехтин
2 средно големи глави лук, нарязани на тънки филийки
4 скилидки чесън, нарязан
2 домата, нарязани на кубчета
8 ч пилешки бульон
2 с.л. фино нарязан пресен босилек
1 с.л. фино нарязан пресен риган
Сол и черен пипер - на вкус
1 ч.л. сос Табаско
1/2 ч настърган пармезан
Срежете патладжаните наполовина и направете разрези в месото. Намажете отрязаните страни с 1 супена лъжица зехтин; поставете върху гореща скара или под грила на фурната и печете до зачервяване и омекване, около 10 минути. Издълбайте патладжана и нарежете едро. Заделете. Сгорещете останалата мазнина в тенджера. Добавете лука и чесъна и задушете на умерен огън за 8 минути. Добавете доматите и гответе само докато не започнат да се разпадат и да освободят соковете си, около 5 минути. Добавете нарязания патладжан и пилешкия бульон и оставете да заври. Намалете огъня до слаб и оставете да къкри 10 мин. Добавете босилека и ригана и запържете леко в продължение на 2 минути. Прецедете сместа и оставете само течността в тенджерата. Пюрирайте твърдите продукти в блендер до гладкост. Върнете пюрето в съда и оставете да къкри леко. Поръсете със сол и пипер на вкус, както и със соса Табасако.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ