Супа с елда и водорасли
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 парче (ок. 7-8 см) морски водорасли комбу
4 ч вода
1 ч лук, нарязан на кубчета
1/2 ч моркови, нарязани на кубчета
1/2 ч накъсано зеле
1/2 ч картофи, нарязани на кубчета
1/2 ч нарязани гъби
1 с.л. сусамово олио
2 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. сушен босилек
1/2 ч елда
1/2 ч замразен зелен боб
1/2 ч кисело зеле; добре отцедено
1 1/2 ч.л. мисо
Поставете водораслите във вода в продължение на 10 минути, за да ги размекнете. Извадете от водата и натрошете и оставете настрана, като запазите водата. Сотирайте лука, морковите, зелето, картофите и гъбите в масло в голяма тенджера, докато леко омекнат, около 5 минути. Добавете чесъна на прах, босилека, водораслите, заделената вода, булгура, фасула и киселото зеле и оставете да къкри. Извадете 1/4 чаша от бульона в малка купа и разтворете мисото в него. Върнете към сместа в тенджерата. Оставете да къкри, докато бобът и булгурът се сварят, около 8 минути. Поднася се горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ