Регистрация

Супа с бекон и миди

Автор:
ivanova
|
Дата:
23 Jul
|
Видяна:
564
Оцени рецептата

900 г пресни миди

4 резена пушен бекон

1 малка глава лук, обелен

3 стръка целина

225 г маргарин

1 консерва от 225 г домати, нарязани

850 мл пилешки или зеленчуков бульон

2 ч.л. нарязан пресен босилек или

1/2 ч.л. сушен босилек

Черен пипер

 

Измийте мидите много добре и ги почистете. Изхвърлете всички миди, които са отворени или не се затварят при почукване. Накълцайте бекона, лука и целината. Загрейте маргарина в тиган, добавете бекона и лука. Гответе 5 минути. Прибавете целината, доматите, бульона и босилека. Гответе още 5 минути. Добавете мидите, покрийте и гответе още 5 минути или докато всички миди се отворят. Разклащайте съда от време на време. Изхвърлете всички миди, които останат затворени. Овкусете с пипер. Извадете мидите от черупките или поднесете с тях.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта