Регистрация

Супа от печени картофи

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
27 Nov
|
Видяна:
549
Оцени рецептата

1,3 кг картофи, печени

4 резена бекон

1 с.л. масло

3/4 ч фино нарязан лук

2 с.л. брашно

5 ч пилешки бульон

1 ч мляко

1 ч настърган чедър

4 стръка зелен лук, ситно нарязан

Сол и прясно смлян черен пипер - на вкус

 

Запържете бекона в тенджера, докато стане хрупкав, извадете с решетъчна лъжица и заделете. Изсипете мазнината, като оставите само 1 с.л. в съда и добавете маслото. Добавете лука и запържете леко за пет минути на умерен огън, докато омекне, но без да покафенява. Добавете брашното и гответе 1 минута. Добавете бульона, оставете да заври и се готви 2 минути. Обелете и нарежете картофите на кубчета. Добавете ги, заедно с млякото и запържения бекон. Оставете да къкри 10-15 минути. Добавете сиренето и зеления лук. Разбърква се, докато сиренето се разтопи.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта