Регистрация

Супа от печена тиква

Автор:
Надежда
|
Дата:
08 Oct
|
Видяна:
614
Оцени рецептата

2 малки тикви, разполовени и без семената

мед - колкото е необходимо

3 лука шалот, наситнен

2 с.л. масло

3 л бульон

1 с.л. пресен розмарин, ситно нарязан

Сол и черен пипер на вкус

 

Намажете всяка половина тиква с една супена лъжица мед. Пече се на 180 градуса в продължение на 45 минути. Обелете кората. В тенджера на слаб огън, задушете лука в маслото до полупрозрачност. Добавете тиквата и 3 л бульон. Оставете да заври. Намалете огъня. Добавете розмарина. Оставете на слаб огън за 10 минути. Прехвърлете сместа в блендер и пюрирайте. Добавете останалия бульон. Разбъркайте много добре. Поръсете със сол и пипер на вкус, както и с допълнително мед.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта