Супа от печена тиква
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
680 г тиква, нарязана на 4
2 с.л. несолено масло
1 голяма глава жълт лук, нарязан на кубчета
1 голяма скилидка чесън, фино нарязан
2 1/4 ч пилешки бульон
1 ч.л. сол или на вкус
1/4 ч.л. ситно смлян черен пипер
1 ч.л. захар
1 ч пълномаслена сметана
1/4 ч.л. канела
1/4 ч.л. индийско орехче
Загрейте фурната до 225 градуса. Увийте всяко парче тиква плътно във фолио. Сложете пакетите във фурната. Извадете след 30 мин. Разтопете маслото в тенджера и внимателно запържете лука и чесъна на средно-слаб огън, докато омекнат, около 10 минути. Добавете пилешкия бульон и оставете да къкри за 10 минути. Издълбайте тиквата и я прибавете в супата. Добавете солта, черния пипер и захарта. Оставете на слаб огън за 10 минути. Свалете от огъня и оставете да се охлади. Пюрирайте и добавете сметаната, канелата и индийското орехче. Поднася се горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ