Регистрация

Супа от леща и шунка

Автор:
veronika nanova
|
Дата:
01 Apr
|
Видяна:
857
Оцени рецептата

1 кост шунка, месеста

6 ч вода

1 1/4 ч леща, изплакната и почистена

1 консерва домати (800 г), с течността, нарязани

3 моркова, нарязани

2 стръка целина, нарязани

1/4 ч нарязан зелен лук

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. чесън на прах

1/2 ч.л. сушен риган

1/8 ч.л. пипер

340 г свински наденички, сварени и отцедени

2 с.л. нарязан магданоз

 

Сложете шунката с костта и водата да заври. Намалете температурата, покрийте и оставете да къкри за 1 1/2 часа. Отстранете костите от шунката. В бульона, добавете лещата, доматите, морковите, целината, лука и подправките и оставете да заври. Намалете котлона; покрийте с капак и оставете да къкри за около 30-40 минути или докато лещата и зеленчуците омекнат. Междувременно, обезкостете шунката и я накъсайте на едри парчета. Добавете шунката, наденицата и магданоза в супата и оставете да се стоплят.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта