Супа от леща и шунка
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 кост шунка, месеста
6 ч вода
1 1/4 ч леща, изплакната и почистена
1 консерва домати (800 г), с течността, нарязани
3 моркова, нарязани
2 стръка целина, нарязани
1/4 ч нарязан зелен лук
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. чесън на прах
1/2 ч.л. сушен риган
1/8 ч.л. пипер
340 г свински наденички, сварени и отцедени
2 с.л. нарязан магданоз
Сложете шунката с костта и водата да заври. Намалете температурата, покрийте и оставете да къкри за 1 1/2 часа. Отстранете костите от шунката. В бульона, добавете лещата, доматите, морковите, целината, лука и подправките и оставете да заври. Намалете котлона; покрийте с капак и оставете да къкри за около 30-40 минути или докато лещата и зеленчуците омекнат. Междувременно, обезкостете шунката и я накъсайте на едри парчета. Добавете шунката, наденицата и магданоза в супата и оставете да се стоплят.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ