Регистрация

Супа от карфиол

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
07 Mar
|
Видяна:
902
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1 средно голяма глава карфиол

2 ч пилешки бульон

1/4 ч масло или маргарин

1/4 ч лук, нарязан

1/4 ч брашно

1/2 ч.л. сол

1/8 ч.л. пипер

2 ч мляко

1 ч настърган Чедър

крутони, за гарниране

1 стрък магданоз

 

Начин на приготвяне:

Сварете карфиола в пилешкия бульон до омекване. Не отцеждайте. Оставете да се охлади леко. Пасирайте в блендера до желаната гладкост. Заделете. Разтопете маслото в тенджера. Добавете лука и запържете леко, докато поомекне. Не гответе прекалено дълго. Добавете брашното, солта и пипера. Добавете млякото. Гответе, като се разбърква, докато сосът заври и се сгъсти. Добавете сиренето и сместа с карфиол. Разбъркайте, докато сиренето се разтопи. Поднесете с крутони.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта