Регистрация

Стек с чедър

Автор:
desislavva
|
Дата:
11 Jun
|
Видяна:
511
Оцени рецептата

1 с.л. олио

4 телешки стека, нарязани с дебелина 1 см

4 глави лук, нарязан на филийки

1/4 ч.л. сол

1/8 ч.л. пипер

4 питки за сандвичи, срязани хоризонтално наполовина

115 г чедър, настърган

 

Сгорещете грила. Загрейте олиото в голям тиган на силен огън. Добавете месото и запържете леко за 1 1/2 минути на страна. Извадете от съда и оставете върху дъска за рязане. Нарежете на филийки диагонално. Заделете на топло. Добавете лука, солта и пипера в тигана. Намалете огъня до умерен; леко задушете лука, докато омекне, около 10 минути. Поставете месото на дъното на питките, като го разделите по равно. Разпределете лука отгоре. Покрийте със сирене. Сложете в тавичка. Изпечете под грила, докато сиренето се разтопи. Поставете горната половина на питките отгоре. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта