Регистрация

Снакс с нахут

Автор:
yasen
|
Дата:
20 Feb
|
Видяна:
1342
Оцени рецептата

2 ч.л. сол

2 ч.л. лук на прах

2 ч.л. чесън на прах

1 ч.л. семена синап

1 ч.л. куркума

3/4 ч.л. бял пипер

1/2 ч.л. черен пипер

1/2 ч.л. лют червен пипер

1 г подсладител

225 г нахут

5 ч вода

1 ч ябълков сок

1 ч зеленчуков бульон

 

Смесете САМО 1 супена лъжица от сместа с подправки с подсладителя и оставете настрана. Поставете нахута и водата в контейнер, добавете останалата част от неподсладената смес с подправките и се накисва за една нощ в хладилника. Ще се надуе, затова изберете голям съд. На следващия ден, сложете нахута и подправената вода в 5-литрова тенджера на силен огън. Добавете ябълковия сок и варете 20 минути. Добавете зеленчуковия бульон и варете, докато нахутът поомекне, 40 минути. Сваля се от огъня; отцедете в гевгир, изплакнете добре и се отцежда напълно. Поръсете със заделения подсладен микс с подправки. Разпределете нахута равномерно в тава и печете на 65 градуса, докато изсъхне и стане хрупкав, около 20-22 часа.





Виж още от категория "Снаксове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта