Регистрация

Сандвичи с печени зеленчуци

Автор:
Невена Тодорова
|
Дата:
26 Aug
|
Видяна:
1000
Оцени рецептата

За дресинга:

1 ч обезмаслено кисело мляко

3 с.л. дижонска горчица

Черен пипер (на вкус)

2 с.л. извара

1/8 ч.л. сос Табаско

2 с.л. лук шалот, счукан

1 скилидка чесън

1 ч.л. лимонов сок

За пълнежа:

1 малък патладжан, нарязана на тънки филийки

1 средно голяма тиквичка, нарязана на тънки филийки

1 средно голяма тиква, нарязана на тънки филийки

1 голяма глава червен лук, нарязан на тънки филийки

3 ч.л. италиански подправки

1/8 ч.л. лют червен пипер

олио 2 червени чушки - печени

6 малки франзели

1 голям домат

смлян пипер 2 с.л. люти чушлета, наситнени

8 листа босилек

8 листа рукола

 

Сгорещете грила. Сложете всички съставки за дресинга в блендер и се смесват при ниска скорост, докато сместа е гладка. Заделете. Подредете патладжана, жълтата тиква, тиквичките и лука на един слой в тава за печене. Поръсете с италиански подправки и лют червен пипер. Поръсете леко с олиото. Печете зеленчуците за около 5 минути, докато се зачервят. Обърнете и изпечете и от другата страна. Срежете печените чушки на 3. Нарежете всяка франзела на половинки по дължина и издълбайте средата. Препечете за 2 мин. от всяка страна. Сложете по 1-2 парченца домат на дъното на всяка издълбана франзела. Поръсете с черен пипер и наситнени люти чушки. Равномерно разделете листата босилек и рукола и поръсете с пипер. Подредете на слоеве филийките патладжан, жълтата тиква, тиквичките и лука. Покрийте вътрешната страна на останалата половинка франзела с дресинга и я поставете върху зеленчуците.





Виж още от категория "Снаксове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта