Сладък индонезийски соев сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч кафява захар
2 ч вода
1 1/2 ч соев сос, светъл
3/4 ч меласа
1/2 ч.л. галангал, смлян
1/2 ч.л. кориандър, смлян
1/2 ч.л. черен пипер
соев сос
Смесете захарта и водата в тенджера от неръждаема стомана и оставете да ври на умерен огън, като се разбърква, докато захарта се разтвори. Увеличете котлона и гответе непокрито в продължение на 5 минути или докато сиропът достигне 100С.
Намалете котлона до слаб, прибавете соевия сос, меласата, галангала, кориандъра и черния пипер и оставете да къкри за около 3 минути. Махнете от огъня, оставете да се охлади. Прецедете соса през фино сито сложете в купа. Сосът ще се запази на стайна температура в продължение на 2 до 3 месеца, ако е плътно покрит.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ