Регистрация

Сладко-кисело пържено телешко

Автор:
Жени Христова
|
Дата:
16 May
|
Видяна:
536
Оцени рецептата

225 г телешко

4 с.л. зехтин

1/2 ч нарязани на тънки филийки моркови

1/4 зелена чушка, нарязана на кубчета

1/2 ч замразен фасул

1/2 ч.л. смлян джинджифил

1 скилидка чесън, счукан

1 с.л. царевично нишесте

1 консерва лучена супа, 300 мл

1 с.л. ябълков оцет

1 ч.л. захар

 

Поставете месото във фризера, докато частично се замрази, за по-лесно рязане. Нарежете го на много тънки филийки. В тиган или уок на силен огън с 3 супени лъжици горещо олио, задушете морковите и зелената чушка за 2 минути, като се разбърква бързо и често. Добавете фасула и пържете още 2 мин. С решетъчна лъжица, извадете зеленчуците в купа. Добавете останалото олио, джинджифила, чесъна и месото в тигана; разбърква се и се запържва, докато месото вече не е розово на цвят, около 2 минути. В малка купа, смесете с царевичното нишесте и супата; добавете оцета и захарта. Постепенно добавете сместа в тигана; гответе, като се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти. Върнете зеленчуците в тигана; сгорещете добре. Сервирайте с ориз, ако желаете.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта