Регистрация

Сладко-кисели ребърца

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
31 Aug
|
Видяна:
552
Оцени рецептата

1,3 кг телешки ребърца

3/4 ч брашно

2 ч.л. сол

1 ч.л. пипер

1/2 ч зехтин

2 ч нарязан лук

1 1/2 ч гореща вода

8 пълни супени лъжици кафява захар

1/3 ч кетчуп

1/4 ч винен оцет

2 скилидки чесън, счукан

2 дафинови листа

 

Отстранете излишните мазнини от месото. Смесете брашното, солта и черния пипер; оваляйте ребрата в тази смес. Запържете ребрата в олио от всички страни. Извадете от съда. Добавете лука и гответе, докато стане златисто-кафяв. Поставете рибата върху лука. Смесете водата, кафявата захар, кетчупа, оцета, чесъна и дафиновите листа; сместа се изсипва върху ребрата. Покрийте съда и се пече в умерена фурна (180 градуса) в продължение на 2 1/2 часа. Изхвърлете дафиновите листа преди сервиране.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта