Свинско с пикантни зеленчуци
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
225 г свински бут
5 големи сушени черни китайски гъби
2 малки сушени червени люти чушлета, наситнени
2 големи скилидки чесън, счукан
2 ч.л. пресен корен джинджифил - настърган
1 малка сладка чушка, нарязана на кубчета, без семената
1/4 ч бамбукови кълнове
1 голям морков
1 кубче тофу
1/3 ч от течността на гъбите
1 с.л. светъл соев сос
1 щипка захар
1 ч.л. сол
2 с.л. фъстъчено олио
Царевично нишесте, разтворено с малко вода на паста
В тенджера, покрийте свинското с вода, оставете да заври и оставете да къкри за 30 минути. Охладете в бульона. Измийте и накиснете черните гъби в топла вода за 1 час. Отцедете и заделете течността. Отстранете стъблата и нарежете гъбите. Нарежете бамбука. Обелете моркова и го нарежете на колелца. Извадете месото и сварете морковите в бульона. Нарежете 2/3 от месото с големината на парчетата чушка. Заделете останалото месо за друго ястие. Прецедете течността от гъбите и смесете посоченото количество със соевия сос, захарта и солта. Отцедете и нарежете тофуто. За запържване: Сложете олиото в уока. Когато започне да пуши, запържете гъбите, чесъна и джинджифила за 1 минута. Добавете чушката, бамбуковите кълнове, морковите и месото и се запържва при разбъркване в продължение на 1 минута. Добавете тофуто и сместа с течността от гъбите; оставете да заври. На умерен огън, покрийте тигана и варете в продължение на 1-2 минути, докато чушката стане ярко зелена и хрупкава. Избутайте съставките в едната част на съда. Разбъркайте отново гъстата паста с царевично нишесте, след това я добавете при течността, докато се сгъсти и се готви за кратко, като се разбърква. Обединете с останалите съставки. Поднесете.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ