Регистрация

Румънска супа с бекон и зеле

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
18 Apr
|
Видяна:
830
Оцени рецептата

226 г нарязан бекон

2 глави лук, нарязани

2 зелени чушки, нарязани

1 зелка, нарязана

Сол и черен пипер

няколко стръка копър и чубрица, нарязани

470 мл вода

2 жълтъка

1/2 ч пълномаслена сметана (сладка или заквасена)

1 с.л. оцет

 

В голяма тенджера за супа, запържете един резен бекон, докато потече мазнината му. Запържете лука в мазнината, до златисто. Добавете чушките и също ги запържете. Свалете от огъня. Подредете на слоеве зелето и останалата част от бекона в тенджерата. Овкусете между слоевете със сол, пипер и подправки. Излейте водата върху всичко и оставете да заври. Изключете котлона и оставете супата да къкри за 40 - 50 минути, докато зеленчуците омекнат. Свалете супата от огъня. Разбийте жълтъците със сметаната и оцета в малка купа. Смесете с един черпак гореща супа. Смесете добре и върнете сместа обратно в супата, за да се сгъсти. Сервирайте в дълбоки купи, с пресен хляб.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта