Регистрация

Руло "Стефани" по немски

Автор:
hodjeva
|
Дата:
31 Aug
|
Видяна:
752
Оцени рецептата

225 г телешка кайма

225 г свинска кайма

1 глава лук, ситно нарязан

3 с.л. галета

3 с.л. студена вода

2 големи яйца

1/2 ч.л. сол

2 ч.л. червен пипер

1 ч.л. горчица

2 с.л. магданоз, нарязан

3 твърдо сварени яйца, големи, белени

4 филийки бекон

4 с.л. растително масло

1 ч телешки бульон

За соса:

1/4 ч вода, гореща

2 ч.л. царевично нишесте

1/4 ч вода

1/2 ч заквасена сметана

 

Разбъркайте добре каймата, лука, галетата, 3 с.л. студена вода и яйцата. Подправете със сол, червен пипер, горчица и магданоз. Разбъркайте много добре. Разточете сместа на квадрат със страна 20 см. Подредете целите твърдо сварени яйца в един ред по средата на месото. Прегънете страните върху яйцата. Оформете внимателно на руло. Изплаквайте ръцете си със студена вода от време на време. Нарежете 2 ленти бекон на кубчета и запържете за 2 мин. Внимателно добавете растителното масло; загрейте. Поставете рулото в съда и запържете, докато покафенее от всички страни. Срежете останалите ленти бекон наполовина и се подреждат върху горната част на рулото. Сложете съда в предварително загрята фурна за 45 мин. Докато месото се пече, постепенно налейте горещия телешки бульон отгоре и от време на време мажете със соковете от съда. Когато се изпече, прехвърлете рулото в затоплена чиния и дръжте на топло. Добавете 1/4 чаша гореща вода и остържете всички частици от дъното. Оставете да заври леко и добавете царевичното нишесте, смесено с 1/4 чаша вода. Готви се до сгъстяване. Махнете от огъня и добавете сметаната. Сгорещете отново. Добавете сол и черен пипер на вкус. Поднесете соса отделно.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта