Регистрация

Ростбиф с масло с чушки и босилек

Автор:
Генчев
|
Дата:
02 Sep
|
Видяна:
577
Оцени рецептата

2 кг телешко филе

със стайна температура

1/3 ч дижонска горчица

3 с.л. прясно смлян черен пипер

1 1/2 бучка масло или маргарин, меко

1 буркан от 200 г печени чушки, изплакнати и нарязани ситно

3 с.л. нарязан пресен босилек или

2 ч.л. сушен босилек

3 с.л. фино нарязан пресен магданоз

 

Загрейте фурната до 210С.

Поставете решетка в плитка тава. Намажете месото с горчицата. Поръсете черен пипер равномерно върху всички страни на месото. Поставете върху решетката в тавата за печене. Печете 45 до 55 минути. Извадете върху дъска за рязане и покрийте хлабаво с фолио и оставете почивка за около 10 минути. Междувременно разбийте маслото в малка купа с електрически миксер или дървена лъжица до пухкав крем. При разбъркване, добавете наситнените чушки, босилека и магданоза. За да поднесете, нарежете месото на филийки. Сервирайте с маслото отстрани и намажете, докато е горещо.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта