Регистрация

Ризото с манатарки и сини боровинки

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
16 Apr
|
Видяна:
740
Оцени рецептата

250 г пресни манатарки - почистени, подрязани и нарязани на 1 см. парчета

1 глава лук, ситно нарязан

20 г масло

140 г ориз за ризото

150 г боровинки

1/4 ч бяло сухо вино

1 3/4 ч бульон

1/4 ч зехтин

щипка мащерка

1 скилидка чесън, счукан

60 г масло 

 

Задушете лука в сгорещеното масло. Добавете ориза и боровинките и запържете за кратко. Навлажнете с виното и гответе, докато се абсорбира; добавете бульона и варете до омекване. Разбърква се непрекъснато, ако е необходимо, добавете малко бульон. Поръсете със сол и пипер. Сгорещете зехтина в тиган и запържете гъбите, чесъна и мащерката. Прибавете маслото в ризотото и разбъркайте. Прехвърлете в затоплени чинии и украсете с гъби.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта