Регистрация

Ризото с копър

Автор:
любомира
|
Дата:
18 Feb
|
Видяна:
1113
Оцени рецептата

6 с.л. несолено масло

1/2 ч нарязан сладък жълт лук

1 грудка копър, почистена, нарязана на филийки

1/4 ч.л. сол

щипка индийско орехче, смляно

5 ч пилешки бульон

1 1/2 ч ориз

1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

1/4 ч настърган пармезан

 

В тенджера, разтопете 3 с.л. масло на умерен огън. Прибавете лука и чесъна и гответе, докато омекнат, около 3 минути. Добавете копъра. Подправя се със сол и индийско орехче; разбъркайте добре. Покрийте и варете на слаб огън за 10 мин., като разбърквате от време на време. Междувременно сложете бульона да къкри в друга тенджера. След 10 минути добавете ориза с копъра, като се разбърква, за да се покрие всяко зърно с маслото. Добавете 2 ч от горещия бульон. Оставете да къкри и варете, непокрито, като се бърка непрекъснато, докато оризът поомекне, добавяйки още бульон по 1/2 чаша наведнъж, докато оризът абсорбира течността, около 20 минути. Когато оризът поомекне, отстранете от котлона и добавете пипера и останалите 3 супени лъжици масло и настъргания пармезан. Подправя се със сол на вкус допълнително и сервирайте веднага в топли купи.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта