Регистрация

Ризото с боб

Автор:
Генчев
|
Дата:
17 Jan
|
Видяна:
1050
Оцени рецептата

410 мл зеленчуков бульон

1 ч сухо бяло вино

1 голяма глава лук, нарязан

1 голям стрък праз, нарязан

1 ч бял ориз

2 големи скилидки чесън, нарязан

1 консерва червен боб, 425 - 450 г, изплакнат и отцеден

1/4 глава къдрава цикория, тънко нарязана

2 връзки рукола - тънко нарязана

настърган пармезан (по желание)

 

Сложете бульона и виното да заврат в голяма тенджера. Добавете лука, праза, ориза и чесъна и оставете да заври. Намалете температурата до средно-ниска и оставете да къкри непокрито, докато оризът омекне и сместа се сгъсти и стане кремообразна, като от време на време се разбърква, за около 30 минути. Смесете боба, цикорията и руколата с ориза и варете, докато зеленчуците се позапържат, около 2 минути. Поръсете със сол и пипер на вкус. Поднесете.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта