Регистрация

Рататуй с босилек

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
04 Nov
|
Видяна:
1123
Оцени рецептата

4 малки патладжана

6 с.л. лимонов сок

1 средно голяма глава лук, нарязан на тънки филийки

1 скилидка чесън

1/4 ч зехтин

1 средно голяма тиквичка, едро настъргана

4 с.л. пресен босилек, нарязан

5 малки домата

1 червена пиперка, нарязана

1/4 ч магданоз, нарязан, пресен

 

Изрежете около 1 см по цялата дължина на всеки патладжан. Внимателно издълбайте плътта, така че да се запазят стените цели. Нарежете месото на патладжана и сложете в купа, заедно с 1 с.л. лимонов сок. Заделете. Намажете издълбаните патладжани с друга супена лъжица лимонов сок. Запържете лука и чесъна в олио. Добавете нарязания патладжан, тиквичките и босилека. Гответе, докато патладжанът омекне. Добавете доматите и чушките в сместа; гответе за 10 минути. Отстранете от огъня. Добавете магданоза и останалия лимонов сок. Разпределете рататуя в издълбаните патладжани. Поднесете със стайна температура.





Виж още от категория "Гарнитура"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта