Регистрация

Пържена киноа като ориз по китайски

Автор:
marto
|
Дата:
11 Nov
|
Видяна:
348
Оцени рецептата

Необходими продукти:

200 г киноа

300 г зеле

4 яйца

8 с.л. олио

8 с.л. соев сос

120-150 г соеви кълнове - пресни или в консерва

лют пипер по желание

пресен лук по желание

 

Начин на приготвяне:

Киноата се измива и се прехвърля в тенджерка. Залива се с 420 мл вода, слага се капак и се кипва на силен огън. След като водата заври, температурата се намалява на умерена към слаба и зърната се варят 18-20 минути докато се разпукат всички. Добре е да се премешва, за да се следи количеството вода. Трябва да се абсорбира цялата от киноата.

Зелето се реже на лентички, а яйцата се разбиват в купа без да се прекалява с разбиването. Олитото се сипва в голям тиган и се сгорещява на средна степен. Изсипва се киноата и се бърка 3 минути. Добавя се зелето и се меша докато леко започне да омеква. Залива се с яйцата и се прибавят соевите кълнове. Бърка се докато яйцата се стегнат и се подправя със соев сос и лют пипер по желание.

На финала се поднся с поръскаот люспи лют пипер и нарязани косо листенца пресен лук. Добре е да се хапва докато е топло.

 





Виж още от категория "Гарнитура"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта