Пържена киноа като ориз по китайски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
200 г киноа
300 г зеле
4 яйца
8 с.л. олио
8 с.л. соев сос
120-150 г соеви кълнове - пресни или в консерва
лют пипер по желание
пресен лук по желание
Начин на приготвяне:
Киноата се измива и се прехвърля в тенджерка. Залива се с 420 мл вода, слага се капак и се кипва на силен огън. След като водата заври, температурата се намалява на умерена към слаба и зърната се варят 18-20 минути докато се разпукат всички. Добре е да се премешва, за да се следи количеството вода. Трябва да се абсорбира цялата от киноата.
Зелето се реже на лентички, а яйцата се разбиват в купа без да се прекалява с разбиването. Олитото се сипва в голям тиган и се сгорещява на средна степен. Изсипва се киноата и се бърка 3 минути. Добавя се зелето и се меша докато леко започне да омеква. Залива се с яйцата и се прибавят соевите кълнове. Бърка се докато яйцата се стегнат и се подправя със соев сос и лют пипер по желание.
На финала се поднся с поръскаот люспи лют пипер и нарязани косо листенца пресен лук. Добре е да се хапва докато е топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ