Регистрация

Пържен телешки стек

Автор:
gabi
|
Дата:
31 Aug
|
Видяна:
806
Оцени рецептата

2/3 чаша брашно

1 ч.л. сол

Прясно смлян черен пипер

900 г телешки стек, с дебелина  5 см

2 яйца

2 с.л. сметана

1/2 ч зеленчуково олио

2 ч галета

1 глава лук, нарязан на филийки

1/2 ч сметана

2 ч пилешки бульон

1/4 ч.л. сос Уорчестър - по желание

1/4 ч.л. лют сос - по желание

 

Смесете 1/2 чаша от брашното, солта и черния пипер заедно. Втрийте сместа от двете страни на месото с ръба на тежка чиния или чукче за месо. Нарежете месото на порции. Разбийте яйцата със сметаната. Загрейте олиото в тиган на средно висока температура. Заделете 3 с.л. от брашното. Оваляйте пържолите в останалата част от брашното, потопете в яйчената смес и след това в галетата. Поставете пържолите в горещата мазнина и запържете хубаво. Обърнете и изпържете от другата страна. Намалете огъня до умерен, покрийте тигана и варете в продължение на 15 до 20 минути, като обръщате от време на време, докато пържолите се сготвят и омекнат. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете на хартиени кърпи. Дръжте на топло. Добавете филийките лук в тигана и запържете бързо. Изсипете олиото, без три супени лъжици и добавете запазените 3 супени лъжици брашно. Разбърква се, за да се включат всички частици на дъното на тигана и се вари в продължение на 1 до 2 минути. Прибавете сметаната и пилешкия бульон. Подправете соса със сос Уорчестър и лют сос. Нарежете месото на филийки и сервирайте със соса.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта