Регистрация

Пържен стек с грейви

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
16 Jul
|
Видяна:
556
Оцени рецептата

За пържолите:

2 кг телешко месо, нарязано на тънки филийки

1 ч мляко

1 ч брашно

1/4 ч.л. черен пипер

1/4 ч.л. сол

Мляко

За соса:

4 с.л. мазнина

4 с.л. брашно

450 мл мляко

 

Изтънете месото с чукче. Потопете пържолите в мляко, след това в брашно, сол и пипер на вкус. Запържете на маслена баня при около 190 градуса до златисто кафяво. Извадете месото и отцедете мазнината, като оставите около 4 с.л. мазнина в съда. Добавете 4 с.л. брашно Разбъркайте до гладкост. Добавете 1 л мляко. Разбъркайте и гответе, докато сосът се сгъсти. Поднесете веднага.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта