Регистрация

Пържен дроб с домати

Автор:
светли
|
Дата:
11 Jun
|
Видяна:
564
Оцени рецептата

2 средно големи домата - нарязани на резени

450 г телешки черен дроб, нарязан на ленти от по 1 см

1 с.л. соев сос

1 с.л. шери

2 ч.л. царевично нишесте

1 ч.л. захар

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. джинджифил, смлян

4 с.л. вода, разделени

1 глава лук - нарязан на резени

 

В средно голяма купа смесете соевия сос, шерито, царевичното нишесте, захарта, солта и джинджифила. Добавете черния дроб и мариновайте в продължение на 15 - 20 минути. В тиган или уок, сгорещете 2 супени лъжици от водата. Добавете черния дроб и маринатата в тигана. Гответе, като разбърквате, докато се сготви частично - около 2 минути. Отстранете от огъня и оставете настрана. Добавете останалите 2 супени лъжици вода в тигана. Добавете лука; гответе и се разбърква, докато лукът поомекне, около 3 минути. Добавете доматите; гответе и се разбърква, докато омекнат, около 1 минута. Добавете черния дроб и маринатата; гответе, като се разбърква, докато месото се свари, но е все още розово в центъра, около 2 минути.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта