Регистрация

Професионален пилешки бульон

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
21 Jul
|
Видяна:
649
Оцени рецептата

3,5 кг парчета пилешко

6 л студена вода

8 резена пресен джинджифил, небелен

8 стръка зелен лук, нарязани на 5 см парчета

2 ч.л. сол

 

Нарежете пилето и поставете парчетата в много голяма тенджера. Покрийте ги със студена вода и оставете да заври на слаб огън. Внимателно отстранявайте излязлата на повърхността пяна. Бульонът не трябва да завира. Отнема около 30 - 40 минути. Не се разбърква. Намалете котлона до най-слабата степен и добавете джинджифила, зеления лук и солта. Варете бульона на много слаб огън в продължение на най-малко 3 часа, като отстранявате излезлите на повърхността мазнини поне два пъти през това време. Прецедете през няколко слоя навлажнен тензух или през много фина цедка и след това оставете да се охлади напълно. Махнете излезлите на повърхността мазнини.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта