Пролетна супа с много зеленчуци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
400 г пресни картофки
6 свежи печурки
2 моркова
1 пащърнак
4 стръка пресен лук
шепа листа спанак
2 с.л. олио
сол и пипер
100 мл течна млечна готварска сметана и 50 г масло (може да пропуснете, ако искате вегански и нискомазнинен вариант на ястието)
копър и пресен чесън или пресен лук за гарниране при поднасяне
Начин на приготвяне:
Измийте добре картофите, нарежете на ситни кубчета, сложете в тенджера и залейте с 1,3 литра вода. Оставете да кипнат.
През това време наситнете морковите, пресния лук и пащърнака. Сгорещете олиото в тиган и запържете първо пресния лук, след това добавете морковите и пащърнака и гответе докато хванат лека коричка. Темперирайте с част от водата на варенето на картофите и изсипете съдържанието на тигана в тенджерата.
Добавете нарязаните на кубчета гъби и гответе до пълното разваряване на картофите.
Листата спанак добавете 3 минути преди да махнете от огъня. По желание можете да добавите масло и сметана за сгъстяване на соса. След дръпване от огъня подправете със сол и пипер. Поднесете с поръска от наситнени листенца копър или косо нарязани стебълца пресен лук или пресен чесън.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ