Регистрация

Португалска супа с червен боб

Автор:
anita dimitrova
|
Дата:
15 Jul
|
Видяна:
514
Оцени рецептата

1 морков

1 глава лук

4 стръка целина

4 домата, обелени и без семената

1 картоф, обелен

225 г бял боб, накиснат за през нощта

60 мл зехтин

60 г масло

1 1/4 ч.л. червен пипер

1 л пилешки бульон

3 с.л. доматено пюре

2 наденички чирозо

1 ч.л. лют червен пипер

Сол и пипер на вкус

 

Нарежете фино всички зеленчуци. Отцедете боба. Сложете зехтина и маслото в тенджера. Когато зехтинът се сгорещи, добавете нарязания морков, лука, целината и доматите. Задушете, но без да запържвате до покафеняване. Добавете нарязания картоф, червения пипер и пилешкия бульон. Когато заври, добавете боба и намалете огъня до слаб. Добавете доматеното пюре. Варете непокрито в продължение на 45-60 минути, като се разбърква от време на време. Когато бобът омекне, добавете наденицата и лютия пипер. Подправете на вкус.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта