Португалска супа с червен боб
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 морков
1 глава лук
4 стръка целина
4 домата, обелени и без семената
1 картоф, обелен
225 г бял боб, накиснат за през нощта
60 мл зехтин
60 г масло
1 1/4 ч.л. червен пипер
1 л пилешки бульон
3 с.л. доматено пюре
2 наденички чирозо
1 ч.л. лют червен пипер
Сол и пипер на вкус
Нарежете фино всички зеленчуци. Отцедете боба. Сложете зехтина и маслото в тенджера. Когато зехтинът се сгорещи, добавете нарязания морков, лука, целината и доматите. Задушете, но без да запържвате до покафеняване. Добавете нарязания картоф, червения пипер и пилешкия бульон. Когато заври, добавете боба и намалете огъня до слаб. Добавете доматеното пюре. Варете непокрито в продължение на 45-60 минути, като се разбърква от време на време. Когато бобът омекне, добавете наденицата и лютия пипер. Подправете на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ