Регистрация

Плънка с ориз и телешка кайма

Автор:
Благослава
|
Дата:
10 Feb
|
Видяна:
893
Оцени рецептата

2 ч.л. зехтин

225 г телешка кайма

1/4 ч нарязан лук

1/2 скилидка чесън, счукан

1 домат, обелен и нарязан

1 ябълка, почистена от сърцевината и нарязана

1 люто чушле, разполовено, почистено от семената и тънко нарязано

2 с.л. стафиди

2 големи маслини, пълнени с чушка, нарязани напречно на филийки

2 черни маслини, нарязани напречно на филийки

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

щипка смляна канела

щипка смлян карамфил

 

Загрейте олиото в тиган на умерен огън; добавете каймата и гответе като разбърквате, за да я натрошите. Добавете лука и чесъна и задушете, докато омекнат, около 5 минути. Добавете останалите съставки. Намалете огъня до слаб и оставете да къкри 20 мин. Поднесете с ориз или използвайте като плънка за такос или тортили. 





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта