Регистрация

Пияно телешко

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
19 May
|
Видяна:
427
Оцени рецептата

12 цели зърна черен пипер

4 зърна карамфил, цели

1 дафинов лист

1 стрък мащерка

1 с.л. растително масло

3 кг телешко, почистено от мазнините

4 кутийки бира, 330 мл

4 стръка праз, нарязан на тънки филийки

3 големи глави лук, ситно нарязани на кубчета

3 средно големи моркова, ситно нарязани на кубчета

1/2 ч.л. сол

 

Вържете пипера, карамфила, дафиновия лист и мащерката в парче влажен тензух. Сгорещете зехтина в тенджера на силен огън. Добавете месото и запържете от всички страни. Добавете бирата и пакета с подправки в тенджерата. Оставете да заври, покрийте плътно, намалете огъня и оставете да къкри леко в продължение на 1 1/4 часа. Добавете праза и лука; покрийте и варете на слаб огън за 30 мин. След това се добавят морковите и солта; оставете да къкри за още 30 минути. Извадете месото и оставете на топло, изхвърлете пакета тензух и прецедете бульона. Заделете бульона и зеленчуците поотделно. Отстранете мазнините от бульона и заделете 1/2 чаша течност. Направете плитки разрези в месото. Поръсете с част от заделения бульон. Покрийте с 2-3 супени лъжици от сместа със зеленчуци. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта