Регистрация

Пилешко чили

Автор:
violeta
|
Дата:
09 Apr
|
Видяна:
682
Оцени рецептата

1 с.л. фъстъчено олио

2 леко люти чушлета

1 пушена люта чушка

1 ч телешки бульон

2 глави лук, ситно нарязан

900 г пилешко месо, без кожа и кости, едро нарязано

40 г счукан чесън

2 ч.л. смлян кимион

1 ч.л. сушен риган

1 ч.л. сушена мащерка

1/2 ч.л. смляна канела

1 ч тъмна бира

1 с.л. доматено пюре

Сол на вкус

Смлян пипер (на вкус)

 

Сгорещете олиото в голям тиган. Запържете чушките за около 1 мин. или докато покафенеят. Свалете от огъня и оставете да се охлади. Оставете мазнината в тигана. Смелете изпържените чушки в блендера. Сложете бульона да заври и добавете смлените чушки. Свалете от огъня, отцедете и оставете да се охлади. Добавете лука в останалото в тигана олио. Сотирайте, докато леко покафенее. Добавете пилешкото и се разбърква, докато вече не е сурово. Добавете чесъна, кимиона, ригана, мащерката и канелата и се разбърква за още 10 секунди. Добавете бульона, бирата и доматеното пюре. Оставете да заври и оставете да къкри за 15 минути. Поръсете със сол и пипер на вкус. Регулирайте подправките и сервирайте веднага върху топъл ориз и / или боб.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта