Пилешко чили
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 с.л. фъстъчено олио
2 леко люти чушлета
1 пушена люта чушка
1 ч телешки бульон
2 глави лук, ситно нарязан
900 г пилешко месо, без кожа и кости, едро нарязано
40 г счукан чесън
2 ч.л. смлян кимион
1 ч.л. сушен риган
1 ч.л. сушена мащерка
1/2 ч.л. смляна канела
1 ч тъмна бира
1 с.л. доматено пюре
Сол на вкус
Смлян пипер (на вкус)
Сгорещете олиото в голям тиган. Запържете чушките за около 1 мин. или докато покафенеят. Свалете от огъня и оставете да се охлади. Оставете мазнината в тигана. Смелете изпържените чушки в блендера. Сложете бульона да заври и добавете смлените чушки. Свалете от огъня, отцедете и оставете да се охлади. Добавете лука в останалото в тигана олио. Сотирайте, докато леко покафенее. Добавете пилешкото и се разбърква, докато вече не е сурово. Добавете чесъна, кимиона, ригана, мащерката и канелата и се разбърква за още 10 секунди. Добавете бульона, бирата и доматеното пюре. Оставете да заври и оставете да къкри за 15 минути. Поръсете със сол и пипер на вкус. Регулирайте подправките и сервирайте веднага върху топъл ориз и / или боб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ