Пилешката супа на баба
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
8 пилешки бутчета, без кожа
2 моркова, нарязани на филийки с дебелина 0,3 см
2 стръка целина, нарязани на филийки с дебелина 0,6 см
2 средно големи репи, бланширани, нарязани на кубчета
1 голяма глава лук, нарязан
8 ч вода
1/3 ч.л. сол
1/4 ч.л. пипер
1/4 ч.л. универсална подправка за пилешко
1/8 ч.л. мащерка
1 ч фиде
Сложете бутчетата в голяма тенджера. Подредете слой моркови, целина, ряпа и лук върху пилето. Добавя се вода, сол, черен пипер, подправката за пилешко и мащерка. Запържете, покрити, на умерен огън, докато сместа заври. Намалете огъня и оставете да къкри за около 45 минути или докато зеленчуците и пилето омекнат. Извадете пилешкото; оставете да се охлади. Отделете пилешкото месо от костите; изхвърлете костите. Нарежете пилето на хапки. Сгорещете сместа до кипене; добавете фидето. Варете, непокрито, в продължение на 5 - 7 минути или докато фидето омекне. Прибавете пилешкото месо в супата - оставете да къкри за две минути и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ