Регистрация

Пилешка супа с царевица

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
18 Apr
|
Видяна:
586
Оцени рецептата

1/2 пиле

2 л пилешки бульон

1/4 чаша лук, едро нарязан

1/2 чаша моркови, едро нарязани

1/2 чаша целина, едро нарязана

1 чаена лъжичка шафран, конци, по желание

3/4 чаша царевица, зърна, пресни или замразени

1/2 чаша целина, ситно нарязана

1 супена лъжица магданоз, пресен, нарязан

1 чаша сварено фиде

 

Сложете пилето и бульона, едро нарязания лук, морковите, целината и шафрана в тенджера. Оставете да заври. Оставете на слаб огън за около 1 час, като обирате пяната от повърхността, ако е необходимо. Извадете и заделете пилето, докато изстине достатъчно, за да се обезкости. Нарежете на малки парченца. Прецедете бульона с шафрана през фина цедка.

Добавете царевицата, целината, магданоза и свареното фиде в бульона. Върнете супата да се стопли хубаво и сервирайте веднага.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта