Регистрация

Пилешка супа с телешко

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
02 Jul
|
Видяна:
582
Оцени рецептата

1 с.л. мазнина от бекон

1 голяма глава лук, нарязан на филийки

1 пиле, нарязано на половинки

450 г телешко филе, нарязано на хапки

1 с.л. брашно

450 г шунка

8 ч студена вода

1 с.л. сол

Прясно смлян черен пипер

1/2 ч.л. сушена мащерка

1/4 ч.л. едросмлян червен пипер

1 голяма консерва домати

2 средно големи картофа, нарязани на кубчета

1 ч замразена царевица

1 ч замразен лимски боб

1 ч замразена бамя

1 ч замразен зелен фасул

1/4 ч магданоз, нарязан, пресен

 

Загрейте мазнината от бекон в голяма тенджера и добавете лука. Сотирайте, докато леко покафенее. Поръсете месото с 1 супена лъжица брашно, добавете го в тигана, заедно с пилето и запържете. Добавете шунката, студената вода, солта, черния и червен пипер и мащерката. Оставете да заври и след това намалете огъня и оставете да къкри за 2 часа, покрито, или докато месото омекне. Извадете месото от бульона и прецедете бульона. Отстранете мазнините и го върнете в съда. Обезкостете и нарежете пилето на хапки. Върнете месото в съда и добавете всички останали съставки, с изключение на бамята, боба и магданоза. Оставете да заври и оставете да къкри покрито за 45 минути. Добавете бамята и боба и гответе в продължение на 15 минути. Поднесете с пресен магданоз.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта