Пилешка супа с пролетни зеленчуци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Тази супа звучи като някое бабешко ястие, но истината е, че е много полезна, сравнително нискокалорична и определено вкусна. Ако искате да отслабнете, не си сервирайте хляб с нея, ами я хапвайте чиста. Пресните картофки са достатъчен въглехидрат. А колко витамини има в чинията - преценете сами.
Необходими продукти:
1 комплект пилешки гърди
3 моркова
450 г пресни картофки
1 с.л. сол
1,3 л вода
6-10 гъбки
1 яйце
1 с.л. оцет
4-5 стръка пресен лук (може и 2-3 стръка пресен чесън)
50 г масло
китка магданоз
Начин на приготвяне:
1. Пилешките гърди залейте със студената вода и сложете да се варят. След кипване отпенете. Дръжте комплекта гърди цял, за да не се налага да гоните парчетата в супата след това.
2. На 30-тата минута от кипването добавете кртофите. Предварително трябва да ги измиете и нарежете на половини или четвъртини спрямо големината им. Можете да запазите ципата, ако не ви дразни. Особено ако са домашни, знайте, че и в нея се крият доста витамини.
3. След още 15 минути извадете гърдите и изчакайте да се охладят леко. Накъсайте на влакна или нарежете на ситно. Върнете обратно в супата и прибавете и морковите, нарязани на полумесеци.
4. След морковите вкарайте и гъбите - почистени и нарязани на кубчета.
5. Лука и чесъна нарежете на шайбички заедно с листата (или поне ядливата част от тях). Разтопете маслото в тиган и задушете за няколко минути на не много висока температура. Така хем ще се убие силният лучен вкус, хем няма да пържите, защото е вредно.
6. Пресипете съдържанието на тигана в тенджерата при останалата супа. Добавете солта. Може и други подправки по желание.
7. Разбийте яйцето с оцета и изсипете директно във врящата супа. Така ще се пресече, но се получават страхотни влакна, които се връзват с цялата текстура.
8. След 2-3 минути махнете от огъня. Опитайте на вкус - може да има нужда от още подправки.
9. Завършете готвенето като във врялата все още супичка добавите наситнените листенца на магданоза.
10. Сервирайте топла с още оцет за застройка по желание. Придава много свеж вкус. Можете вместо него да си стиснете малко лимонов сок в паничката.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ