Пилаф с миди
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
680 г пресни миди
Вода
Сол
1/4 ч зехтин
1/4 ч масло
1 голяма глава лук, ситно нарязан
1/2 ч сухо бяло вино
Прясно смлян черен пипер
2 ч ориз
1/4 ч нарязан магданоз
Магданоз, стръкчета
Резени лимон
Поставете мидите в купа с хладка подсолена вода, докато се отворят. Отцедете. Загрейте олиото и маслото в дълбок тиган и добавете лука. Пържете докато стане прозрачен. Добавете мидите, покрийте с капак и варете в продължение на 5 минути, докато черупките се отворят. Ако някои не се отворят, ги изхвърлете. Добавят се 3 чаши студена вода, виното, 1 1/2 чаени лъжички сол и черен пипер на вкус. Покрийте и оставете да къкри. Оставете да къкри леко в продължение на 10 минути, след което извадете мидите с решетъчна лъжица. Измийте ориза под течаща вода, докато водата тече чиста, след това се добавя към течността в съда, заедно с магданоза. Оставете да заври, като разбърквате. Намалете огъня, покрийте плътно и варете на слаб огън за 15 минути. Докато оризът се вари, извадете мидите от черупките и заделете. Запазете 6 миди за украса. Сложете мидите върху ориза. Покрийте съда с 2 кърпи и сложете капака. Оставете на слаб огън за още 5 минути, след това свалете от огъня и се оставя за 10 минути. Смесете мидите с ориза с вилица и сложете на купчина в чиния. Украсете със заделените миди.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ