Регистрация

Пилаф с домати

Автор:
jeni
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
2120
Оцени рецептата

3 с.л. растително масло

1/2 ч ситно нарязан лук

2 ч.л. кориандър

450 г червени зрели домати, пюрирани или 2 ч консервирани домати - пюрирани

1/2 ч вода

1 1/2 ч.л. едра сол

1 ч.л. черен пипер

5 ч сварен ориз

1 - 1-1/2 ч вода

3 с.л. масло

 

1. Загрейте олиото в голям тиган на средно висока температура. Добавете лука и гответе като се разбърква, докато стане светло кафяв (около 7 минути). Добавете кориандъра и запържете за 25 - 30 секунди. Добавете доматите и 1/2 чаша вода, разбъркайте добре и варете на слаб огън, покрито, в продължение на 15 минути или докато сосът се редуцира.

2. Добавете сол, черен пипер, ориза и водата. Разбъркайте леко, така че оризът да се покрие със сос. Добавете маслото и разбъркайте, така че да покрие равномерно ориза. Покрийте плътно и задушете ориза на слаб огън за 15 до 20 минути, или докато сосът се абсорбира в ориза.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта