Регистрация

Пикантно телешко със сусам по китайски

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
22 Apr
|
Видяна:
912
Оцени рецептата

226 г крехко обезкостено говеждо месо, като филе, нарязано на малки хапки

1 1/2 с.л. сусамови семена

1 голяма глава броколи, с дръжката

1/2 жълта сладка чушка, нарязана на тънки ленти

1/2 ч консервиран телешки бульон

2 с.л. соев сос

1 с.л. джинджифил, обелен и смлян

1 голяма скилидка чесън

1 ч.л. царевично нишесте

1/4 ч.л. лют червен пипер, едро смлян

3 с.л. растително масло

 

Комбинирайте говеждото с 1-1/2 с.л. сусамови семена в малка купа. Разбъркайте, така че да се покрие добре. Отрежете цветчета от стръка броколи. Обелете дръжка и я нарежете тънко по диагонал. Смесете розичките броколи и дръжката с жълтата чушка в средно голяма купа. Смесете бульона, соевия сос, джинджифила, чесъна, царевичното нишесте и червения пипер в малка купа, докато нишестето се разтвори. Сгорещете 1-1/2 с.л. олио в тиган или уок на силен огън. Добавете говеждото и запържете до кафяво, около 2 минути. С решетъчна лъжица, прехвърлете говеждо в чиния. Сгорещете останалите 1-1/2 с.л. олио в тиган. Добавете броколите и чушките и покрийте тигана с капак. Добавете говеждото и соковете, които са се събрали в чинията. Оставете да къкри, докато сосът се сгъсти, като се разбърква от време на време, около 1 минута. Прехвърлете сместа с говеждо месо в чиния за сервиране. Поръсете с препечен сусам по желание и сервирайте.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта