Регистрация

Пикантно пилешко фондю

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
31 Jul
|
Видяна:
833
Оцени рецептата

6 пилешки гърди без кожа и кости

4 с.л. зехтин

2 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. чили на прах

Къри сос:

1 с.л. зехтин

1 глава лук, ситно нарязан

2 ч.л. къри на прах

3 ч.л. брашно

1 1/4 ч мляко

6 ч.л. манго чътни

сол и черен пипер

 

Нарежете месото на малки парчета и се смесва с олиото, червения пипер и чилито на прах. Сложете в чиния за сервиране. За да направите къри соса, загрейте мазнината в тенджера. Добавете лука и гответе, докато омекне. Прибавете кърито на прах и гответе в продължение на 2 минути, след което се добавя брашното. Постепенно се прибавя млякото и бавно се оставя да заври, като се разбърква през цялото време. Продължете да готвите, докато сосът се сгъсти. Варете в продължение на 5 минути, след което добавете чътнито и подправете със сол и черен пипер. Сервирайте горещо с пилешкото, запържено в горещо олио.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта