Пикантно гаспачо със скариди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 скилидки чесън
1 чаена лъжичка сол
1 1/2 чаши хлебни кубчета – без кората
1/4 чаша червен винен оцет
1/3 чаша зехтин
1 чаена лъжичка смлян кимион
2 1/2 чаши доматен сок
1 кг домати - обелени, без семена, нарязани
2/3 чаша червени чушки - смлени
2/3 чаша зелени чушки - смлени
1/3 чаша лук - смлян
1 краставица - настъргана
1/2 чаша червен лук - смлян
226 г скариди - белени и почистени от вените
1/4 чаша пресен джоджен или магданоз
1. Счукайте чесъна и солта на паста (най-добре в дървена купа или върху дъска за рязане).
2. Смесете чесновата паста, хляба, оцета, олиото, кимиона и 1 чаша доматен сок в миксер, докато се получи гладка смес.
3. В голяма купа, смесете пасираната смес с останалия доматен сок и зеленчуци; охладете сместа в продължение на поне 3 часа. Може да разредите до желаната консистенция с ледено студена вода преди сервиране.
4. Сварете скаридите, докато станат непрозрачни във вряща подсолена вода, след което ги потопете в студена вода. Сложете скаридите в отделни купички и за сервиране полейте със соса и поръсете щедро с мента.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ