Регистрация

Пикантно гаспачо със скариди

Автор:
benito
|
Дата:
19 Mar
|
Видяна:
728
Оцени рецептата

2 скилидки чесън

1 чаена лъжичка сол

1 1/2 чаши хлебни кубчета – без кората

1/4 чаша червен винен оцет

1/3 чаша зехтин

1 чаена лъжичка смлян кимион

2 1/2 чаши доматен сок

1 кг домати - обелени, без семена, нарязани

2/3 чаша червени чушки - смлени

2/3 чаша зелени чушки - смлени

1/3 чаша лук - смлян

1 краставица - настъргана

1/2 чаша червен лук - смлян

226 г скариди - белени и почистени от вените

1/4 чаша пресен джоджен или магданоз

 

1. Счукайте чесъна и солта на паста (най-добре в дървена купа или върху дъска за рязане).

2. Смесете чесновата паста, хляба, оцета, олиото, кимиона и 1 чаша доматен сок в миксер, докато се получи гладка смес.

3. В голяма купа, смесете пасираната смес с останалия доматен сок и зеленчуци; охладете сместа в продължение на поне 3 часа. Може да разредите до желаната консистенция с ледено студена вода преди сервиране.

4. Сварете скаридите, докато станат непрозрачни във вряща подсолена вода, след което ги потопете в студена вода. Сложете скаридите в отделни купички и за сервиране полейте със соса и поръсете щедро с мента.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта