Регистрация

Пикантни сотирани скариди

Автор:
яна маринова
|
Дата:
04 May
|
Видяна:
1031
Оцени рецептата

12 - 18 кралски скариди

1/2 ч тиквени семки

1 малка глава лук, нарязан на парчета

3 скилидки чесън

1/2 връзка пресен кориандър, само листата

1 средно голям домат, нарязан на парчета

3 - 4 сушени люти чушлета

1 червена чушка, нарязана на ленти

1/2 ч.л. семена кориандър

4 с.л. зехтин

Сок от миди, ако е необходимо

Сокът на 1 лимон

 

Обелете и почистете скаридите. Заделете. За да направите соса, първо пригответе тиквеното семе. Ако не е препечено, сложете го в тиган с олио или масло и печете в продължение на няколко минути, докато стане хрупкаво, но без да покафенява. Смелете фино на прах в блендера. Добавете лука, чесъна, кориандъра, доматите, лютите чушки, сладката чушка, семената кориандър и солта и черния пипер. Пюрирайте до гладкост. Загрейте 2 супени лъжици от зехтина в тиган, добавете сместа от пюрирано тиквено семе и внимателно запържете в продължение на няколко минути, като се разбърква от време на време. Ако е твърде гъсто, добавете малко сок от миди; ако е прекалено рядко, продължете да готвите, докато се редуцира до желаната консистенция. Загрейте останалите 2 супени лъжици зехтин в голям тиган, добавете скаридите и задушете над умерен огън, докато започнат леко да порозовяват. С помощта на решетъчна лъжица, ги извадете от тигана в затоплена чиния. Добавете сока в тигана. Добавете сока от лимон и желаните подправки. Върнете скаридите в тигана, като ги обърнете, така че да се покрият със соса. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта