Регистрация

Пикантни свински ребърца

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
24 Mar
|
Видяна:
665
Оцени рецептата

4 кг свински ребърца, леко сварени

Сухи съставки:

1 с.л. джинджифил на прах

1 с.л. смлени семена синап

1 ч.л. червен пипер

1 1/2 с.л. сол

1/2 ч.л. китайска подправка "Пет подправки" на прах

1 ч.л. черен пипер

1 ч.л. чили на прах

1 ч.л. сушен градински чай, натрошен

1 щипка едро смлян червен пипер

За соса за намазване:

1/2 ч.л. доматен сок

1 ч конфитюр от праскови

2 с.л. барбекю сос

2 с.л. масло или маргарин, разтопено

1 с.л. винен оцет

1 с.л. фино нарязан лук

1 с.л. фино нарязани червени или зелени чушки

Сокът на 1 1/2 лайма

2-3 капки сос табаско

 

Смесете всички сухи съставки в малка купа и разбийте хубаво с вилица. Втрийте сместа в месото. Оставете в хладилника за поне 2 часа. Включете скарата. Смесете съставките за соса за намазване в блендер и пасирайте, докато сместа е гладка. Прехвърлете в тенджерка и загрейте на слаб огън, докато заври леко. Намажете ребърцата и ги сложете на скарата. Изпечете ги, като обръщате на всеки 15 мин. и мажете със соса. Поднесете топли, с допълнително сос.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта