Регистрация

Пикантни мариновани пилешки крилца на скара

Автор:
марина цекова
|
Дата:
24 Mar
|
Видяна:
880
Оцени рецептата

За маринатата:

2 ч фино нарязан зелен лук

2 люти чушлета, без семената и ситно нарязани на кубчета

2 с.л. соев сос

2 ч.л. пресен лимонов сок

5 ч.л. смлян бахар

3 ч.л. семена синап

2 дафинови листа, натрошени

2 скилидки чесън, нарязан

1 с.л. сол

2 ч.л. захар

1 1/2 ч.л. сушена мащерка, натрошена

1 ч.л. смляна канела

2,5 кг пилешки крилца

Олио за намазване на скарата

 

В кухненски робот или пасатор пюрирайте лука, 2 люти чушки, соевия сос, лимоновия сок, бахара, синапа, дафиновия лист, чесъна, солта, захарта, мащерката и канелата. Разделете пилешките крилца между две запечатващи се найлонови торбички и изсипете маринатата над тях, така че да се покрият много добре. Запечатайте торбичките, изкарайте въздуха и оставете да се маринова, в хладилника, като обръщате на няколко пъти, в продължение на най-малко 24 часа и до 2 дни. Изпечете на скарата за 10-15 мин. от всяка страна или до готовност.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта