Регистрация

Пикантна супа с рачешко

Автор:
Rayna Serafimova
|
Дата:
25 May
|
Видяна:
493
Оцени рецептата

56 г масло

1 голяма глава лук, нарязан

2 скилидки чесън, счукан

1/2 ч.л. сос табаско

1/8 ч.л. лют червен пипер

1/4 ч нарязан магданоз

1 дафинов лист

1 бутилка сухо бяло

1 консерва (400 г) пилешки бульон

2 големи сварени рака (около 900 г всеки)

резени лимон

 

В голяма тенджера, сгорещете маслото, докато забълбука; добавете лука и чесъна и варете на умерен огън, докато лукът омекне. Прибавете соса табаско, лютия червен пипер, магданоза, дафиновия лист, бульона и виното; оставете да заври. Добавете раците, покрийте с капак и оставете да къкри за около 10 минути или докато раците се сгорещят. Сервирайте с топло чесново хлебче с пармезан, салата и още една бутилка вино.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта