Регистрация

Пикантен заек

Автор:
elenkova
|
Дата:
24 Mar
|
Видяна:
879
Оцени рецептата

1,3 кг заек, нарязан на порции

1/2 ч.л. сол

1/3 ч брашно

225 г бекон, нарязани на хапки

1/2 ч фино нарязан лук шалот

1 скилидка чесън, ситно нарязан

1 ч сухо червено вино

1 ч вода

1 с.л. разтворим пилешки бульон

1 с.л. конфитюр от червени боровинки

10 зърна черен пипер; счукани

1 дафинов лист

1/4 ч.л. сушен розмарин

1/8 ч.л. сушена мащерка

2 ч.л. лимонов сок

3 с.л. вода

2 с.л. брашно

 

Поръсете заека със сол. Покрийте с 1/3 чаша брашно; изтръскайте излишното. Запържете бекона на умерен огън, докато е хрупкав и отцедете върху хартиени кърпи. Запържете няколко парчета заек в горещата мазнина от бекона и заделете. Повторете с останалото заешко. Оставете 2 с.л. мазнина в тигана. Запържете, като разбърквате, лука шалот и чесъна в горещата мазнина до омекване, за около 4 минути. Добавете виното, 1 чаена чаша вода и бульона. Изчакайте да заври. При разбъркване, добавете конфитюра, пипера, дафиновия лист, розмарина и мащерката. Върнете заешкото в съда. Кипнете и намалете огъня. Покрийте и задушете до омекване - около 1-1/2 часа. Премахнете дафиновия лист. Извадете заешкото и дръжте на топло. Добавете лимоновия сок в соса. Смесете 3 с.л. вода и 2 с.л. брашно до гладкост. Разбъркайте брашното, 1/2 чаена лъжичка сушена мащерка листа в торбичка от тензух. Разбърква се 1 минута. Поднесете заешкото със соса.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта